- Nyt medlem

NYHEDER

KALENDER

 
Er der noget der gør en forskel når vi sammenligner svømmekapacitet mellem fx en 13 årig lille pige i K-afdelingen og en stor stærk mand der lige er kommet ud fra et fitnesscenter, så er det teknikken der vil afgøre en kamp mellem de to parter. Pigen ville normalt sejre, selv om hun naturligtvis er meget svagere i kroppen.

Teknik er det vigtigste for en svømmer. Trænerne i Lyngby SK er dygtige til teknik, både til at bidrage til at svømmerne får lært gode og funktionelle teknikker, men også at foretage analyser. I K-adfelingen bruges videoanalyse som vi bearbejder i software, præcis som på landsholdet. Svømmeren har den opgave, selv at være opmærksom på at passe sin teknik og holde sin motivation høj.

I klubben arbejder vi langsigtet, så vi starter allerede i svømmeskolen med samme principper som senere vil gøre sig gældende i K-afdelingen. God styrke og balance i vandet er grunden. For at klare dette er en benspark vigtigt, så der er masser af ben allerede i tidlig alder. Godt fat i vandet er næste store opgave vi har at arbejde med.

Et ”træk” er ikke så enkelt som det lyder. Det er helt afhængigt af mekaniske principper. Godt fat vil give svømmeren noget at accellerere mod og på den måde få fart gennem vandet
 
 
Video 1:
 
 
 Video 2: 
 
 
Video 3:
 
 
Video 4:
 
 
Video 5 
 
Magnus: Vending sammenlignet med Flemmings:  Trækker albuen for tidlig op:
 
 
Video 6:
 
Læg mænke til afslutningen: 
 
 
 
Video 7:
 
Flemming: Baglæns crawl:
 
 
Video 8:
 
Mangel på crawl teknik:
 
 
Video 9:
 
Anna
Ryg afslutning:
 
 
Video 10:
 
 
Video 11:
Fifi
Brystarme med hp:  
 
 
 
Video 12:
 
Bettina
Crawl teknik:
 
 
 
Video 13:
 
Rasmus
Ryg isæt: