- Nyt medlem

NYHEDER

KALENDER

E5

Alder: 6-8 år

E5 er det yngste hold i klubbens konkurrenceafdeling og er et nyt koncept, hvor den grundæggende idé er, at det skal være muligt for alle at prøve kræfter med svømning som konkurrencesport. Derfor er det muligt for alle inden for alderen 6-8 år, som opfylder nogle få forudsætninger, at tilmelde sig.

Træningen på E5

På E5 bygges der videre på de grundlæggende svømmefærdigheder, som der arbejdes med i svømmeskolen, og ydermere suppleres disse med mere fart- og konkurrencespecifikke færdigheder. Ved svømmetræningen på E5 arbejdes der således med at forbedre svømmeteknikken i alle 4 svømmestilarter (butterfly, rygsvømning, brystsvømning og crawl) samt at lære startspring, vendinger og de regler, der er, når man skal svømme stævner. For som et af klubbens konkurrencehold vil der nemlig også være mulighed for at svømme stævner og prøve kræfter med svømning som konkurrencesport.

På E5 vil der udover svømmetræning også være målrettede øvelser, træning og lege på land, hvilket vi kalder ”dryland” træning. Her er formålet at udvikle svømmernes færdigheder inden for motorik, balance, styrke og smidighed på måder, der bedre understøttes på land, end vi kan gøre i vandet, og dermed skabe en mere alsidig atlet. Derfor er der én hel træning om ugen, der udelukkende er dedikeret til dryland, og som er styret af en yderst kvalificeret træner, som er specialiseret i at udvikle børns motorik, ansat specifikt til dette.

Hvor meget træner E5?

På E5 har man som udgangspunkt træning 2 gange om ugen – én gang på land (dryland) og én gang i vand. Dryland er fast tidspunkt for alle E5 svømmere, mens man til svømmetræningen vælger mellem to forskellige dage, hvor der på begge dage er hhv. et pigehold og et drengehold. Herudover vil nogle af svømmerne på E5 få tilbud om én ekstra svømmetræning om ugen alt efter, hvad den enkelte svømmer har behov for og lyst til.

Tidspunkter for træning

I denne sæson (2019-20) ligger træningstidspunkterne som følger:

Mandag kl. 17.00-18.00: Dryland for alle E5 svømmere i sportshallen bag Trongården

Onsdag kl. 17.00-18.45: Ekstra træning - 30 min dryland + 90 min vandtræning på Trongården

Torsdag kl. 17.00-18.00 Piger torsdag: vandtræning på Trongården
Torsdag kl. 18.00-19.00 Drenge torsdag: vandtræning på Trongården

Fredag kl. 15.30-16.30 Piger fredag: vandtræning på Trongården
Fredag kl. 16.30-17.30 Drenge fredag: vandtræning på Trongården

Træningen torsdag og fredag skal forstås således, at man selv vælger, om man ønsker at træne svømning torsdag el. fredag, og begge disse dage er der så en træning, der er opdelt for hhv. piger og drenge. Mandag er der fælles dryland for alle, mens de der har lyst har mulighed for en ekstra svømmetræning onsdag.

Forudsætninger for at svømme på E5

For at kunne deltage på E5 der blot nogle enkelte forudsætninger. Du skal:

  • - være tryg ved at være i vand, have hovedet under vand, kunne dykke under vandet og kunne hoppe i vandet på egen hånd.
  • - kunne bevæge dig frit i hele bassinet (både på lavt og dybt vand) uden hjælpemidler.
  • - være klar på at blive udfordret med masser af nye øvelser og aktiviteter både i vand og på land og være frisk på konkurrencer.

 

Hvis du synes, at E5 lyder interessant og måske lige er noget for dig, så har du mulighed for at prøve det af den næste måneds tid. Du skal blot kontakte én af holdets trænere og aftale, hvornår du vil starte. Hvis du har nogle spørgsmål til E5 holdet, kan du ligeledes kontakte trænerne:

Peter Stendys: bredde@lsk.dk

Catharina Skov Andersen: catharina.skov.andersen@gmail.com