Guldet vindes i hverdagens indsats

Elitesvømning for nybegyndere

Elite begynderniveau (E5)

Alder: 6-8 år som udgangspunkt. Ældre svømmere kan også starte på E5 og træne sig klar til at rykke op.

E5 er det yngste hold i klubbens konkurrenceafdeling og er et nyt koncept, hvor den grundæggende idé er, at det skal være muligt for alle at prøve kræfter med svømning som konkurrencesport. Derfor er det muligt for alle inden for alderen 6-8 år, som opfylder nogle få forudsætninger, at tilmelde sig.

Træningen på E5

På E5 bygges der videre på de grundlæggende svømmefærdigheder, som der arbejdes med i svømmeskolen, og ydermere suppleres disse med mere fart- og konkurrencespecifikke færdigheder. Ved svømmetræningen på E5 arbejdes der således med at forbedre svømmeteknikken i alle 4 svømmestilarter (butterfly, rygsvømning, brystsvømning og crawl) samt at lære startspring, vendinger og de regler, der er, når man skal svømme stævner. For som et af klubbens konkurrencehold vil der nemlig også være mulighed for at svømme stævner og prøve kræfter med svømning som konkurrencesport.

På E5 vil der udover svømmetræning også være målrettede øvelser, træning og lege på land, hvilket vi kalder ”dryland” træning. Her er formålet at udvikle svømmernes færdigheder inden for motorik, balance, styrke og smidighed på måder, der bedre understøttes på land, end vi kan gøre i vandet, og dermed skabe en mere alsidig atlet. Derfor er der én hel træning om ugen, der udelukkende er dedikeret til dryland, og som er styret af en yderst kvalificeret træner, som er specialiseret i at udvikle børns motorik, ansat specifikt til dette.

Hvor meget træner E5?

På E5 har man som udgangspunkt træning 2 gange om ugen – én gang på land (dryland) og én gang i vand. Dryland er på et fast tidspunkt for alle E5 svømmere, mens man til svømmetræningen vælger mellem to forskellige dage, hvor der på begge dage er hhv. et pigehold og et drengehold. Herudover vil nogle af svømmerne på E5 få tilbud om én ekstra svømmetræning om ugen alt efter, hvad den enkelte svømmer har behov for og lyst til.

Der er fire hold man skal vælge imellem til drenge/pigetræningen.

Drenge

  • Onsdag 16.30-17.30 og Søndag 13.00-14.00

Piger

  • Onsdag 16.30-17.30 og Søndag 12.00-13.00

Fællestræning

  • Torsdag 16.00-17.00 er der fællestræning for de ældste svømmere fra alle holdene.
  • Fredag 16.00-17.00 er der Fredags Fun. Et ekstra tilbud for E5 svømmere som vil komme og lære gennem leg og have en sjov fredag eftermiddag.
  • Mandag 16.00-17.00 er der dryland på Trongårdsskolen.

Forudsætninger for at svømme på E5

For at kunne deltage på E5 er der blot nogle enkelte forudsætninger. Du skal:

  • være tryg ved at være i vand, have hovedet under vand, kunne dykke og kunne hoppe i vandet på egen hånd.
  • kunne bevæge dig frit i hele bassinet (både på lavt og dybt vand) uden hjælpemidler.
  • være klar på at blive udfordret med masser af nye øvelser og aktiviteter både i vand og på land og være frisk på konkurrencer. Hvis du vil vide mere om E5 og evt. tilmelde dig så send en mail på e5@lsk.dk

Bliv svømmer

Populært sagt er svømning er den eneste sportgren du kan dø af ikke at kunne. Til gengæld er det let at gøre noget ved. Især hos os i Lyngby Svømmeklub. Vi tilbyder nemlig svømmeundervisning på stort set alle niveauer, men frem for alt tager vi udgangspunkt i individet. Det betyder, at vi hjælper dig ind på det rigtige hold og niveau og derfra kan du udvikle dine svømmefærdigheder. Måske helt op til OL niveau?

icon