Drømmer du om at svømme i høj sol og 30 grader?

Det er vi nok mange, der gør…

For Lyngbys mestersvømmer, Emma Bjørnholdt, er dette bare hverdag. Emma er 20 år og blev i sommer student. Herefter pakkede hun kufferterne og drog afsted til USA. Den præcise destination var Saint Leo University of Florida. Formålet med rejsen er at tage en bachelor i psykologi og forbedre sig i svømning, så hun kan deltage i de store mesterskaber i USA. Og så i øvrigt få en masse spændende oplevelser med i rygsækken. En bachelor tager normalt 4 år, men begrundet i Corona og de begrænsninger, som dette har givet og fortsat giver, er Emma blevet tilbudt at blive på universitetet og svømme i hele 5 år.

Idéen

Ideen fik Emma, da hun har flere svømmekammerater, der enten har svømmet eller lige nu svømmer i udlandet. Gennem kammeraterne fik hun indsigt i mulighederne for at kombinere studier og sport. Noget som USA er verdensmestre i. Ifølge Emma er det betydeligt nemmere at have fokus på begge dele i USA end i Danmark, da integrationen mellem, i dette tilfælde svømning og studier, er godt gennemtænkt. Alt er placeret i nærheden af hinanden og afvikles, så man kan nå begge dele.

Svømmebaggrund

Emma svømmede, før sin afgang til USA, på Lyngby Svømmeklubs førstehold og har svømmet hele sit liv, startende med haletudse, i Lyngby. Hun havde som haletudse Mikkel Bruun som underviser – Mikkel som i dag er elitetræner i klubben.

Emma har vundet mange nationale mesterskaber. Den første mesterskabsmedalje vandt hun i 2015 i 400 meter individuel medley ved Danske Mesterskaber for juniorer. Emma svømmer faktisk lidt af det hele – 100 og 200 meter brystsvømning, 200 og 400 meter individuel medley og til tider 200 meter butterfly samt 200 og 400 meter frisvømning.

Corona i Florida

Ifølge Emma er Corona i USA og specielt i Florida ikke noget, man taler så meget om. Hvor Emma er, er alt åbent. Våbnet er mundbind. Hvis man har mundbind på, kan man praktisk taget gøre alt. Det er som om, at Corona ikke eksisterer i samfundet, og forskellen mellem amerikanernes opfattelse af Corona og adfærd omkring Corona er væsentlig forskellig fra det, vi oplever i Danmark. Det føles betydeligt mere frit i Florida. Ikke så trist og indespærret. Om det er den korrekte metode, vil hun lade andre afgøre.

Fik selv Covid-19

Tilbage i september var Emma så uheldig, at hun selv blev smittet med Corona-virus og var i isolation på et hotel i hele 16 dage. Hun beskriver det som de værste 16 dage, hun har oplevet. At være så langt hjemmefra, være syg, sidde i isolation på et fremmed hotelværelse, hvor der ovenikøbet var virkelig ringe mad, var bare ikke sjovt. Det er en oplevelse, som Emma aldrig vil glemme. Hele Emmas skole blev lukket ned, da flere end 100 personer skulle i karantæne, og på Emmas svømmehold var de 12 svømmere, der blev testet positive.

Hjem til Danske Mesterskaber

Emma kommer hjem til sommer, når der skal svømmes DM på langbane – hvis det kan afholdes. Det bliver super at følge Emma og særligt at se hende igen til sommer. Vi krydser fingre for, at det kan lade sig gøre.

I næste afsnit om Emma kan du læse mere om en almindelig dag for Emma, hendes træning og om, hvordan man rent praktisk for et sådan ophold op at stå.

Følg også Emma og hendes eventyr på Instagram: emma.k.bjornholdt

Fotos er venligst udlånt af Emma.