ELITE BEGYNDERNIVEAU (E5)

E5 er klubbens konkurrencehold for de yngste svømmere. På E5 bygges der videre på de grundlæggende svømmefærdigheder, som der arbejdes med i svømmeskolen, og ydermere suppleres disse med mere fart- og konkurrencespecifikke færdigheder. Der vil fortsat være en masse leg, da vi arbejder med at lege forskellige færdigheder ind.

 

 

Udover træning i vandet, vil der også være målrettede øvelser, træning og lege på land, hvilket vi kalder ”dryland” træning. Her er formålet at udvikle svømmernes færdigheder inden for motorik, balance, styrke og smidighed på måder, der bedre understøttes på land, end vi kan gøre i vandet, og dermed skabe en mere alsidig atlet. Derfor er der én hel træning om ugen, der udelukkende er dedikeret til dryland, og som er styret af en kvalificeret træner, som er specialiseret i at udvikle børns motorik, ansat specifikt til dette.

På E5 svømmer børnene to gange om ugen af en times varighed, og når de er klar, kobles dryland træning på. Vandtræning foregår på Stadion henholdsvis i Trongårdens svømmehal. Dryland sker i UNords idrætshal, der ligger lige ved siden af Trongårdens svømmehal. Man er på E5 i 1-2 år.

I løbet af sæsonen er der nogle få stævner både i Lyngby og i klubber i nærområdet. Det er sjovt, der er god stemning, vi hepper på hinanden og hygger os. Endeligt har vi også forskellige rent sociale arrangementer.

Der udpeges en forælder, som vi kalder en tovholder, til holdet. Det er tovholderen, der hjælper træneren med sociale arrangementer, til stævner, kommunikation til forældre mv. Normalt findes der også 2-3 holdledere, som hjælper tovholderen med ting omkring holdet, så der er mange hænder til at hjælpe holdet.

Ved svømmetræningen på E5 arbejdes der med at forbedre svømmeteknikken i alle 4 svømmestilarter (butterfly, rygcrawl, brystsvømning og crawl) samt at lære startspring, vendinger og de regler, der er, når man skal svømmestævner.

Lad os slå fast, at træning på E5 fortsat er gennemsyret af sjove lege og aktiviteter, og hvor man blot snuser lidt til den mere seriøse træning.

For at gå på E5 skal du have været igennem en prøvetræningsperiode eller en prøvetræning, som ligger i starten af sæsonen, og hvortil du enten har truffet aftale med klubben om at deltage på, eller har modtaget en invitation.

Hvis du vil vide mere om E5 eller de øvrige hold i Konkurrenceafdelingen kan du altid rette henvendelse til kontor@lsk.dk

 

Læs mere om det hele i disse foldere

Sponsorer og samarbejdspartnere