HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ELITESVØMMER?

Konkurrencesvømning er sjovt og udfordrende. Det kræver en vis indsats, til gengæld er der mange gevinster, som rækker langt ud over det at blive god til at svømme.

Når du er en del af Lyngby Svømmeklubs Konkurrenceafdeling, betyder det, at du har valgt svømning som en sport, som du ønsker at dyrke intenst i stedet for at gå til svømning et par gange om ugen.

I Lyngby Svømmeklub arbejder vi for at vores svømmere får gode og livslange venskaber og styrket troen på sig selv. I konkurrenceafdelingen er der desuden fokus på at lære at konkurrere, styrke gå-på-mod og forbedre den enkelte svømmers selvindsigt, hvilket kan bruges i alle livets sammenhænge.

Særligt for Lyngby Svømmeklubs Konkurrenceafdeling er, at vi har den enkelte svømmer, svømmerens behov, egenudvikling og trivsel i centrum.

 

DEN HELE SVØMMER

Vi arbejder i klubben på at skabe ”den hele svømmer”. I det mål ligger, at den enkelte svømmer skal udvikles og styrkes teknisk, taktisk, mentalt og fysiologisk.

Derfor har vi udover et stærkt trænerteam tilknyttet en mental coach, en fysioterapeut, en fysisk træner og en sportsmassør. Herudover kører vi forløb om god ernæring.

FEM ELITE-HOLD

I Lyngby Svømmeklub har vi fem elitehold, som er placeret i Konkurrenceafdelingen (E5-E1). Der er ca. 100 aktive elitesvømmere, og der er plads til flere. Herudover har vi to K-hold (sprinthold), hvor tidligere elitesvømmere træner, fordi de godt kan lide at svømme, men måske ikke længere ønsker at konkurrere eller ønsker at svømme helt så meget, som det er påkrævet. Endeligt har vi et Masters-hold, som er for svømmere over 25 år og uden aldersbegrænsning.

Til hvert E-hold er der tilknyttet en ansvarlig træner og mindst en assisterende træner. Alle trænere er professionelle og har behørig uddannelse. Herudover har alle hold en eller flere holdledere tilknyttet. Holdlederne er forældre, der f.eks. er med til stævner, på træningslejre og arrangerer forskellige sociale tiltag.

Afhængig af svømmerens alder og niveau trænes der mellem to-tre og ni gange om ugen i bassinet. Herudover suppleres træningen i vand med dryland (træning af muskler, balance, smidighed mv. på land). Træningen på land er en vigtig del af det ugentlige program, fordi det understøtter forståelsen og evnen til at bevæge sig på forskellige måder i vandet.

Der er jævnligt stævner, som varierer i timer og antal stævnedage, alt efter hvor gammel du er, og hvilket hold, du er på. Som ny svømmer vil stævnerne typisk være en formiddag eller en eftermiddag hver anden måned. Dette niveau stiger med tiden til ca. 10 stævner på et år, og stævnerne strækker sig typisk over en hel weekend eller over 4-5 dage, hvis der er tale om nationale mesterskaber.

TRÆNING OG BALANCE I HVERDAGEN

At træne flere gange om ugen kræver, at du kan få træningen til at harmonere med resten af hverdagens gøremål. Det betyder, at du som konkurrencesvømmer bliver nødt til at blive god til at prioritere din tid.  Mange svømmere er virkelig gode til at planlægge og strukturere deres dagligdag. Når man træner næsten hver dag bliver det en livsstil.

Kostplanlægning, planlægning af lektier og prioritering af god søvn bliver også en del af hverdagen. Men inden det kommer til at være en sund og naturlig del af hverdagen, kan der være perioder, hvor den hårde træning ikke altid er lige sjov. I sådanne periode er det vigtigt at have støtte og opbakning hjemmefra og have en god dialog med sin træner.

HOLD OG FÆLLESSKAB

Svømning af en individuel sport, men den dyrkes sammen med et hold; vi gør rigtig meget ud af at sørge for, at du føler dig som en del af et hold og et klubfællesskab.

E1 

E1 er Lyngby Svømmeklubs førstehold i eliteafdelingen, hvor målet er at udvikle svømmere, som kan kvalificere sig til internationale mesterskaber. Der svømmer både junior- og seniorsvømmere på holdet.

På E1 forventes det, at svømmeren tager ansvar for egne mål og egen udvikling i dialog med træneren. Der er dog også fokus på, at alle fungerer som et hold, både i og uden for bassinet.

Svømmerne træner 8-10 gange ugentligt efter individuel aftale. Som en af de få svømmeklubber i Danmark råder Lyngby svømmeklub over både kort- og langbanebassiner og har meget attraktive træningstider for de bedste elitehold. E1 har to træningslejre i udlandet i hver sæson af 1-2 ugers varighed.

E2

E2 er Lyngby Svømmeklubs næstbedste elitehold. På holdet svømmer de yngste juniorsvømmere og de to årgangsgrupper. Der er fokus på, at svømmerne “træner for at træne” og udvider deres træningsbevidsthed samt deres forståelse for egne præstationer og mål.

Svømmerne træner 6-7 gange kombineret med dryland. Holdet har en træningslejr i Danmark og en i udlandet.

E3

E3 er Lyngby Svømmeklubs tredje niveau i konkurrenceafdelingen. Holdet er for de ældste børnesvømmere. Der tages hul på forståelsen for træning og ens egen indstilling til træning og alle stilarter mestres på højt niveau.

På holdet svømmes der op til 4-5 gange om ugen kombineret med dryland, og holdet er på træningslejr i efteråret og i Påskeferien i Danmark.

E4

E4 er Lyngby Svømmeklubs fjerde niveau i Konkurrenceafdelingen. På holdet svømmer dem man kalder for børnesvømmere. Der er fokus på, at svømmerne lærer de fire stilarter rigtig godt, lærer at indgå på et hold med forskellige krav, at finde glæde med at deltage i stævner og træningslejre.

Svømmerne træner 3 gange om ugen kombineret med dryland. Holdet har en træningslejr en gang om året i Påskeferien i Danmark.

E5

Elite for de yngste beskrives her.

 

ANDET RELEVANT INFORMATION

Vi har udarbejdet nogle relevante foldere, som kan være relevante for dig, der har et barn/ung i Konkurrenceafdelingen.

Velkommen som forælder i Konkurrenceafdelingen: Se mere i folderen her.

Velkommen som holdleder: Se mere i folderen her.

Velkommen som official: Se mere i folderen her.

 

     

 

Sponsorer og samarbejdspartnere