BABYSVØMNING – GUBBI SVØM

 

VI TILBYDER SVØMNING TIL BABYER OG TUMLINGE

I svømningen er der fokus på at stimulere babyernes reflekser og styrke motorik og balance – alt sammen pakket ind i en hyggelig stund, hvor både baby/tumling og mor eller far er i vandet. Temaerne er vandtilvænning, selvredning, rytmik og hygge.

Se video om babysvømning i Lyngby Svømmeklub her.

 

 

HVOR – SVØMMEHAL

Svømningen foregår i Lyngby Svømmehal i et lavt varmtvandsbassin, hvor vandet er 32,5 grader.

Vanddybden er 60 cm. Bassinet er placeret i den nordlige ende af svømmehallen. Lyngby Svømmehal, Lundtoftevej 53A, 2800 Lyngby.

Der vil kun være 6-7 par (et par er en voksen og en baby) tilmeldt på hvert hold.

 

Herudover foregår det fra sæson 2023-24 i Baune i weekenderne, hvor der er et dybt varmtvandsbassin.

Ved Bauneporten 20, 2800 Lyngby.

 

HVORFOR OG HVAD SKER DER TIL BABYSVØMNING

Instruktøren vil lave en række øvelser sammen med jer. Øvelserne er både styrkende for nedenstående punkter, stimulerer dykkerrefleksen men også medvirkende til, at I får en hyggelig stund med jeres baby og andre voksne med babyer,

Styrket motorik og balance

Babysvømning styrker dit barns motoriske evner tidligt i livet og forbedrer balancen. Tiden i svømmehallen gavner også dit barn uden for vandet og på længere sigt.

Modvirker vandskræk

Når baby vænner sig til at være i vandet fra en tidlig alder, falder risikoen for vandskræk senere i livet. Gode oplevelser i vandet øger dit barns glæde ved at svømme og er med til at gøre det lettere at lære at svømme, når den tid kommer. Danmarks kystlinje er længere end Indiens – du kan lige så godt lære dit barn at elske vand tidligt.

Styrker kognitiv udvikling

Svømning er godt for kroppen og hovedet. Undersøgelser viser nemlig, at babysvømning styrker dit barns kognitive og sproglige udvikling.

Dykkerrefleksen

Dykkerrefleksen er medfødt og sætter ind, når man får vand i ansigtet og sørger for, at svælget og strubehovedet lukker af. En praktisk anordning, der søger for, at man ikke drukner. Ved babyer indbefatter dykkerrefleksen også, at man begynder at bevæge arme og ben. Refleksen skal sikre, at man kommer op til overfladen igen – og skal sørge for, at baby kan klare sig, hvis den falder i vandet ved et uheld.

 

HVORNÅR – TIDSRUM

Der er hold torsdag formiddag samt i weekenderne. I Sommerskolen dog med færre hold og dage.

I starten er baby/tumling måske kun i vandet i 10 minutter, men langsomt kan tiden øges og blive til 25 minutter.

 

HVEM – MÅLGRUPPE

Baby skal være 2-3 måneder gammel og veje 4-5 kilo, før man må begynde til svømning. Hvis barnet er født for tidligt, må man først begynde 8 uger efter den beregnede fødselsdato. Det er også vigtigt, at navlestrengen er lægt. Hvis den ikke er helet, er risikoen for infektion for stor. Aldersgrænsen er sat for at sikre, at baby selv kan holde på varmen.

For mors vedkommende skal man have overstået 8-ugersundersøgelsen eller være helet, før man hopper i vandet med den lille. Hvis I vil begynde før, kan far eller en anden voksen tage med og bytte med mor, når hun er klar. For fars eller en anden voksens vedkommende gælder der ikke regler.

 

 

HVEM – INSTRUKTØR

Instruktøren har erfaring med babysvømning og svømning med tumlinge.

 

HVOR MEGET – PRIS

Prisen for 10 ugers undervisning er kr. 800 samt et administrationsgebyr. Holdene om søndagen for tumlinge 1-2 år kan vare i enten en halv sæson fra september til jul eller helt frem til maj. Prisen er derfor tilpasset.

Vi kører også tilpassede forløb som f.eks. Sommerskole, hvor antal svømmegange og pris er tilpasset, ligesom aldersinddelingen kan være anderledes.

 

HUSK!

Baby skal både have en badeble og blebadebukser på. Du kan købe begge dele i indgangen i Lyngby Svømmehal. Blebadebukser skal f.eks. af mærket Happy Nappy. Det vigtigste er, at de er lavet af neoprenstof og slutter helt til ved lårene og over maven.

Både baby og voksen skal vaskes grundigt inden adgang til bassinet. Der kan være både mobilt badekar og stationært badekar med håndbruser i omklædningsrummene.

Der er klapvogne i omklædningsrummene, som må tages med i hallen. Man kan også vælge at tage en lift eller autostol med helt ind til bassinet. I Baune er der ikke klapvogne.

 

DET ER ALTID GODT AT HUSKE:

Sponsorer og samarbejdspartnere