Forudsætninger for at starte på svømmehold for børn

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit barn passer godt ind niveaumæssigt på et hold, kan du få svar her.

For at starte på Gubbi, Minihaletudse, Haletudse med forældre er der ingen startforudsætninger. Du skal være opmærksom på at Minihaletudse undervises uden at forældre er med i vandet, mens på Gubbi og Haletudse med forældre er det et krav at en forælder er med i vandet.

For at starte på Haletudsehold skal du gerne kunne

 

For at starte på Bæverhold skal du gerne kunne

 

For at starte på Pingvinhold skal du gerne kunne

 

For at starte på Sælhold skal du gerne kunne

 

For at starte på Søløve skal du gerne kunne

 

For at starte på Delfinhold skal du gerne kunne

 

For at starte på Marsvinhold skal du gerne kunne

 

For at starte på Junior Swim I (tidligere haj) skal du gerne kunne

 

 

For at starte på Junior Swim II (tidligere spækhugger) skal du gerne kunne

 

For at starte på Junior Aquatics I (tidligere søløve) skal du gerne kunne

På holdet er det ikke det svømmetekniske der er i fokus, men derimod søges de større børns interesse for vandet fastholdt og udviklet gennem forskellige aktiviteter i vandet, hvor der i vidt omfang vil lægges vægt på samarbejde og holdspil, så de sociale relationer på holdet også kommer til at få større betydning. Eksempler på vandaktiviteter, der kan få en fremtrædende plads i undervisningen, kan være samarbejdsøvelser og gåder, dykning, udspring, livredning, vandpolo og undervandspil, andre boldspil, spil og udfordringer i vandet. Gennem vandaktiviteterne vil børnenes evner i vandet fortsat udvikles, og der vil også fortsat blive brugt tid på at finpudse svømmeteknikken i alle 4 stilarter, men dette sker typisk gennem leg. Der vil gennem sæsonen blive lagt op til, at børnene også selv får medbestemmelse om hvilke aktiviteter, de gerne ser indgå i undervisningen.

 

For at starte på Junior Aquatics II (tidligere vild i vand) skal du gerne kunne

Holdet er for unge der allerede kan svømme og er glade for vand, men som allerhelst bare vil lege, spille og have udfordringer i vandet snarere end blot at svømme. På holdet understøtter vi derfor struktureret og planlagt leg og udfordringer i vand og på land. Vi ønsker, at svømmerne får mulighed for at knytte bånd på tværs af holdet, hvor der derfor også er sat tid af til at lege og være sammen udenfor bassinet, hvis man har lyst til det. Undervisningen inkluderer øvelser som giver høj puls, koordination og motoriske udfordringer.

 

For at starte på Junior Rescue skal du gerne kunne

Livredning er sjovt, og det er en vigtig ting at kunne i et land som Danmark. Det kan dyrkes som motionsform og for at lære, men det er også blevet en disciplin, som man kan konkurrere i.

Træning i livredning er enormt alsidig. Og ikke nok med at du lærer at redde liv, så bliver du også selv en bedre svømmer. På holdet vil der derfor både være fokus på at forbedre din svømning men især at få indsigt og øve redningsfærdighederne. Alle på holdet vil føle sig udfordret.

På holdet vil alle kravene til bassinlivredderprøven blive prøvet, der vil være øvelser relateret til generel førstehjælp. Herudover vil deltagerne få lov at prøve kræfter med nogle af disciplinerne inden for konkurrencelivredning som f.eks. svømning på forhindringsbane, dykning horisontalt og vertikalt, redningsmedley, redning via torpedo, boards og andre medier og meget mere.

Du skal foruden badetøj og briller medbringe shorts, t-shirt og to håndklæder hver gang - og gerne noget, der gerne må komme i vandet. Herudover og hvis du har gerne finner i form af svømmefødder eller zoomers.

Sponsorer og samarbejdspartnere